9 de desembre del 2012

Els mercats nadalencs de Bèlgica!

És hivern, s’acaba l’any i volem acabar amb un viatge. Agafem les maletes i ens dirigim a Bèlgica! Brussel•les és la primera parada. Arribem que està nevant però estan preparats pel temps i no tenim cap problema per arribar de l’aeroport al centre de la ciutat amb una xarxa d’autobusos preparada pel trajecte. Uns 15 euros crec recordar...


Tot està preciós: ple de pastisseries i bomboneries, de bars oferint multitud de cerveses, restaurants amb infinitat de musclos,... moderna i clàssica a la vegada (has d'anar en compte amb els restaurants ja que molts tenen el menú turístic amb una qualitat dubtosa). Les quantitats, aixó si, demanis el que demanis i sigui o sigui son molt abundants així que amb un plat fas prou.
   



A més coincidim que està encantadorament decorada de Nadal, amb mercats nadalencs, una gran pista de gel, fires nadalenques que segur que fan que la ciutat ens agradi més encara.




Nosaltres ens vem centrar en el centre històric, amb la fantàstica gran place amb uns impressionants edificis històrics que la fan una de les places més maques d’Europa, cal destacar el peculiar arbre de Nadal que centrava la plaça (uns cubículs que canviaven de color). Però els edificis per veure continuen... La catedral, Notre Dame du Sablon... però a més els seus grans parcs, les galeries i com no la zona nova europea.
 




  

  De Brussel•les anem a Bruixes amb tren uns 27€ anar i tornar (nosaltres ens quedarem a dormir, i aquest bitllet tan sols pots ser utilitzar per anar i tornar el mateix dia, tot i així el preu és més econòmic si compres anada i tornada que tan sols anada... per que? Doncs no ho sabem...). Petita i encantadora, amb una plaça Major considerada el centre de Bruixes, Belfort (campanar), Burg, o les cases blanques.


L’estació és cèntrica i tot i que hi ha un bus gratuït des de l’estació al centre, pots fer una caminadeta agradable.

Caminar per Bruixes és contemplar els seus edificis, les seves botigues altament cuidades, els seus canals que reflexen els edificis històrics. Parada indiscutible si visites Bèlgica.


De Bruixes hem de tornar a Brussel•les que és d’on surt el nostre vol. Però volem aprofitar i para a Gante. Per això agafem el tren de Bruixes fins a Brussel•les amb parada a Gante i tens 24 hores per fer el trajecte. De l’estació de tren agafes un tramvia que et deixa en pocs minuts al centre. Gante té molts menys canals que Bruixes però un centre urbà medieval igual de preciós. Gante és més gran, amb una catedral que va trigar 3 segles en construir-se, un ajuntament espectacular, el Belfort (campanari) de 91 metres i la korenmarkt (plaça central) que és el lloc més animat de Gante.